O nama

O nama

Cilj nam je bio pokrenuti nešto svoje

U Posedarju se nalazi OPG Dežmalj. Dražen i Ivana su nasljedili ovaj OPG od njegovih roditelja, a Ivana je postala i nositelj. Sa proizvodnjom prirodne kozmetike započeli smo 2015. godine.Videći potencijal u nedevoljno iskorištenom i zapuštanom poljoprivrednom zemljištu, te tržištu koje postoji na licu mjesta, jer se gospodarstvo nalazi u Posedarju koje je turističko mjesto, logično je bilo obnoviti i iskoristiti trenutne mogućnosti ali ih i proširiti u skladu sa sklonostima. Iz ljubavi prema prirodi i biljkama rodila se ideja za proizvodnju prirodne kozmetike.
Na 1 ha imamo maslinik, a trenutno podižemo moderan ekološki nasad badema i ljekovitog bilja na 1,5 ha. Sredstva za financiranje projekta povukli smo iz EU poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i to iz Podmjere 6.1. „Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima“ u iznosu od 50 tisuća eura.Udio u sufinanciranom dijelu:90% EU, 10% RH.
Ulaganje se odnosi na kultivaciju zapuštenog zemljišta, kupnju sadnica, postavljanje solarnog sistema navodnjavanja kap na kap, kupnja rabljenog traktora. Za badem smo se odlučili jer smatramo da je dosta tražen na tržištu, a i velika nam je želja proizvesti liniju kozmetike na bazi ulja našeg ekološkog badema.
Cilj koji osvajamo je u usmjeren prema agroturizmu. Želimo inovativnim idejama potaknuti turiste na nešto novo. Na našem nasadu koji se nalazi na brdu iznad Posedarja, na atraktivnom položaju sa pogledom na Novigradsko more, želimmo izgraditi Kuću ljekovitog bilja sa mini destilerijom, gdje bi naši posjetitelji i turisti mogli naučiti i sami proizvesti za sebe nešto od prirodne kozmetike i onda to ponijeti za poklon kući.
O nama

Proizvodnja prirodne kozmetike

Prvi korak u proizvodnji kozmetike je berba bilja. Potrebno je odabrati pravi trenutak za berbu pojedinog bilja jer samo najkvalitetnijie bilje može dati vrhunski kozmetički proizvod. Berba ljekovitog samoniklog bilja i boravak na Velebitu koji je prava riznica, prava je uživancija. Biljke koje koristimo za našu kozmetiku su smilje, lavanda,kantaron, neven, stolisnik, kadulja, trputac,ranjenik, mrkva, bršljan, tratinčica, gavez, gotu kola… Pri berbi zaista treba biti savjestan i brati tako da i dogodine se možemo diviti tom bilju na istom mjestu.
Nakon berbe slijedi sušenje i ekstrakcija bilja u našem ekstara djevičanskom maslinovom ulju, ali koristimo i ostala ulja poput kokosa, maline… Na taj način dobijemo macerat, vrhunsku bazu za izradu naše kozmetike. Za vodenu fazu naše kozmetike koristimo hidrolat lavande, smilja, kamilice i gel aloe vere.
Koristimo i ostale aktivne i ljekovite sastojke poput prirodnog vitamine e i c, hijalurnske kiseline, alantoina te najkvalitetnije prirodne emulgatore. Na kraju dodajemo vrhunska eterična ulja poput smilja, lavande, kamilice, mirte, geranija, čempresa… Cijeli proizvodni proces odvija se na našem pogonu u Posedarju.
Ivana je stručno osposobljena za maslinara i uzgajivača ljekovitog bilja.
Educiramo se putem radionica i stručne literature i raceptura, ali i sami primjenjujemo stečena znanja i iskustva u proizvodnji prirodne kozmetike.

Proizvodi za sve generacije

Izlažemo na skoro svim lokalnim sajmovima
Našu kozmetiku prodajemo u Posedarju na našem pogonu i na štandu u centru koji je tijekom ljeta turistički posjećen, a planiramo i proširiti se i na jače turističke destinacije.
Najveća sreća i motivacija nam je pozitivna rekcija naših kupaca na proizvod
Imamo stalne kupce, a naše proizvode kupuju sve generacije. Proizvode kupuju oni koji vole prirodno kao i oni koji imaju određene probleme sa kožom.
Najprodavaniji naši proizvodi
Najprodavaniji naši proizvodi su hidratantna krema od smilja, krema za ruke, krema za hiperpigmentaciju, balzam 7 biljaka i balzam od trputca.
Prirodni proizvodi za sve
Od proizvoda imamo: liniju kozmetike od smilja i lavande,liniju kozmetike za sunce, macerate, balzame, tonike, emulzije i sapune.
Idealan za more i letovanje
Ako budete u blizini mora, uz prethodan dogovor uvijek možete svratiti po svoj paketić prirodne kozmetike koji će uz more i sunce dodatno uljepšati vaš ten.
Jednostavna porudžbina i dostava
Pakete šaljemo poštom ili ih prodajemo na našem pogonu.
X