OPG Dežmalj

menu

Posvetili se životu u prirodi i preradi ljekovitog bilja u kozmetiku

Posvetili se životu u prirodi i preradi ljekovitog bilja u kozmetiku

U Posedarju se nalazi OPG Dežmalj. Dražen i Ivana su nasljedili ovaj OPG od njegovih roditelja, a Ivana je postala i nositelj. Dražen je upoznat sa tradicionalnijim pristupom poljoprivredi, jer su njegovi roditelji proizvodili sezonsko povrće jdo devedesetih godina.

Cilj nam je bio pokrenuti nešto svoje

Sa proizvodnjom prirodne kozmetike započeli smo 2015. godine. Na 1 ha imamo maslinik, nešto lavande i smilja. Na još 6.000 kvadrata nalazi se vinova loza i oranice na 5.000 kvadrata.

Svu kozmetiku proizvodimo na bazi našeg ekstra djevičanskog maslinovog ulja sa kojim kontinuirano osvajamo zlatne medalje na natjecanjima Sakupljamo samoniklo bilje koje koristimo u proizvodnji. U planu je podizanje nasada badema skupa sa ljekovitim biljem na 13.000 kvadrata na vapnenastom tlu s crvenicom koje je inače idealno za uzgoj.

Cilj koji osvajamo je u usmjeren prema Agroturizmu. Želimo inovativni m idejama potaknuti turiste na nešto novo. Želimo otvoriti mini destileriju gdje bi naši posjetitelji i turisti mogli naučiti i sami proizvesti za sebe nešto od prirodne kozmetike i onda to ponijeti za poklon kući.

Edukacije u slobodno vrijeme

Berba bilja je većinom u lipnju i srpnju, a smilje se bere još i u jesenskom periodu. Bitno je poznavati kada se bilje bere i kako se suši.

Oplemenjujemo svoje proizvode s antioksidansima, vitaminima i drugim ljekovitim dodacima koje nabavljamo u specijaliziranim trgovinama. Uglavnom se sami educiramo i

Uz literaturu našeg poznatog stručnjaka dr. Stribora Markovića koji zaista nesebično dijeli dobre savjete i recepte za prirodnu kozmetiku, podigli smo ljestvicu znanja mada dosta istražujemo i već sami dodajemo naša saznanja i iskustva u prirodnoj kozmetici. Ivana je struočno osposobljena za maslinara i uzgajivača i prerađivača ljekovitog bilja.

Proizvodi za sve generacije

Prodajemo na štandu u Posedarju koji je tijekom ljeta turistički posjećen, a planiramo i proširiti se i na jače turističke destinacije.

Imajmo stalne kupce, a naše proizvode kupuju sve generacije. Proizvode kupuju oni koji vole prirodno kao i oni koji imaju određene probleme sa kožom . Najveća sreća i motivacija nam je pozitivna rekcija naših kupaca na proizvod. Na zadnje četiri maslinarske manifestacije osvojili smo zlatne medalje za maslinovo ulje.

Najprodavanija je linija kozmetike:

  • proizvodi od smilja (balzam za lice i tijelo, balzam za usne, krema i sapun),
  • balzam od sedam biljaka.

Od proizvoda imamo:

  • macerate i serume,
  • balzame od smilja, lavande, gaveza, gospine trave, nevena, tratiničice, stolisnika, mrkve,ranjenika i ostale te balzame za usne,
  • kreme za lice i ruke, sapune od smilja, kadulje,lavande i gospine trave
  • čajeve od maslinovog lišća i kadulje, majčine dušice,
  • kreme i ulja za sunčanje od lavande i smilja,
  • tinkture od gaveza i koprive,
  • serum protiv celulita.

Ako budete u blizini mora, uz prethodan dogovor uvijek možete svratiti po svoj paketić prirodne kozmetike koji će uz more i sunce dodatno uljepšati vaš ten.

Pakete šaljemo poštom ili ih prodajemo na kućnom pragu.

Dokumenti

Fotografije

Facebook Twitter Google plus
share
keyboard_backspace search print QR arrow_upward